Sebalda Díj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
A Magyar Kórházszövetség és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
pályázatot hirdet a 2021. évi
 
SEBALDA NŐVÉR DÍJ

odaítélése céljából
 
A díjról:
A díj Sebalda Nővérről került elnevezésre, aki a betegek ápolásának szentelte életét, mint okleveles betegápoló az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek rendjében. Sebalda Nővér a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház jogelődjénél, a győri Szentháromság Kórházban teljesített szolgálatot, ahol 1945. március 20-án bombatámadás következtében megsebesült, majd röviddel később elhunyt.
A díjjal azon egészségügyi szakdolgozó munkája kerül elismerésre, aki az ápolói munkát hivatásának tekinti és azt kiemelkedő színvonalon végzi.

A díjat évente egy alkalommal adják át. A díjazott 100.000 Ft pénzjutalomban, elismerő oklevélben és Sebalda Nővér Emlékéremben részesül. A díjazott a beérkezett javaslatok alapján a Sebalda Nővér Emlékére Létrehozott Díj Kuratóriumának tagjai által kerül kiválasztásra.


A kitüntetésre minden egészségügyi intézmény egy javaslatot tehet. A Sebalda Nővér Díjra javasolt személy A/4 oldal terjedelmű részletes méltatással jelölhető. A jelölést 2021. szeptember 12-ig elektronikusan lehet eljuttatni a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatására (apolasit@petz.gyor.hu).

A Sebalda Nővér Díj a  Egészségügyi Szakdolgozók 51. Országos Kongresszusán, Budapesten kerül átadásra.