Köszöntő

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Mint arról mindannyian értesülhettünk, 2020. 09. 10-én hatályba lépett az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai irányú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását tiltó Kormányrendelet, ezért az Egészségügyi Szakdolgozók Országos LI Kongresszus szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a Kongresszust 2021 tavaszán tartja meg. 
Az eddig beérkezett regisztrációs díjak, egyéb szállás- és étkezésköltségek, illetőleg szponzorációs díjak a Meetings & More Kft szerződési feltételei szerint visszafizetésre kerülnek. 

Bízunk benne, hogy 2021-ben bepótolhatjuk az elmaradt Kongresszust. 
Addig is, míg személyesen találkozhatunk, mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk. 

Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra! 

Külön öröm számunkra, hogy a rendezés lehetőségét egy dupla jubileumi évben kaptuk meg, amelyet a Semmelweis Egyetem 250 évvel ezelőtt kezdődő története, és Florence Nightingale születésének 200. éves évfordulója foglal keretbe.

Ismét elérkeztünk egy lehetőséghez, amikor megmutathatjuk és átadhatjuk azt a tudást, aminek birtokában vagyunk, és amelyet a mindennapjainkban használunk. Ez a tudás nem kevés. Évtizedek felhalmozott tapasztalata, az elméleti képzés és oktatás megújuló tartalma, a közös gondolkodás és a közös munka élménye gyarapítja.
Feladatunk az ápolás fejlesztésében, az új eredmények publikálásában és a mindennapi munkába történő beépítésébe egyre nagyobb, felelősségünk a gyógyító-megelőző munka minőségének fejlesztésében megkerülhetetlen.

Kongresszusunk legfőbb feladata közös tudáskincsünk egymással történő megosztása. Hivatásukban kiváló felkért előadóink gondolatait útravalónak és gondolatébresztőnek szánjuk.

Emellett azonban azt is szeretnénk, hogy vendégeink az együttlét és a kikapcsolódás élményével gazdagodva térjenek vissza munkahelyükre.

Szeretettel várjuk kedves meghívott vendégeinket, és várunk Benneteket kedves Kollégáink!

Üdvözlettel,

Szervezőbizottság:

Kormos Ágnes

SE ápolási igazgató

Láposi Andrea

SE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
klinikai vezető ápoló, ápolási igazgató helyettes

Kiefer Csilla   

SE I. sz. Belgyógyászati Klinika

klinikai vezető ápoló,
ápolási igazgató helyettes

Bencés Ilona

SE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika
klinikai vezető ápoló


Dr. Balogh Zoltán

SE Egészségtudományi Kar
Ápolástan Tanszék
tanszékvezető